Mercedes-Benz

Sigurnost i komfor

Mercedes-Benz korporativna rešenja kombinuju najbolju moguću zaštitu za vozače i putnike kao i komfor u vožnji koji pospešuje vožnju.
Prevencija, zaštita i reakcija. To su tri stepena integralnog sigurnosnog načela u Mercedes-Benzu. Najsavremeniji sistemi daju upozorenja, nude pomoć u opasnim situacijama i štite Vas u kritičnim trenucima. Široka lepeza opreme omogućava vozačima da se osećaju ne samo sigurnije nego i ugodnije te sposobniji za vožnju.

Integrisana sigurnost

Vozače Mercedes-Benz vozila podržava niz sigurnosnih sistema u sklopu serijske i dodatne opreme. U skladu sa Mercedes-Benz sigurnosnom filozofijom, vozači dobijaju preventivna upozorenja, mogu brzo reagovati u opasnim situacijama i primereno su zaštićeni u slučaju nezgode.

ATTENTION ASSIST

Čest uzrok nezgoda je kad vozač zadrema, naročito na dugim putovanjima noću. Sistem ATTENTION ASSIST, razvijen u Mercedes-Benzu, koristi senzore kako bi prepoznao umor vozača u ranoj fazi i upozorio ga kad je vreme za kratku pauzu radi sigurnosti.

Inteligentni sistem svetala

Intelligent Light System[1] adaptivni je sistem prednjih svetala koji se automatski prilagođava vremenskim prilikama, svetlu i uslovima vožnje. Na taj način imate dobro osvetljen put što Vam pomaže da ranije i tačnije prepoznate opasnost – na primer, u lošim vremenskim uslovima ili kad je loša vidljivost. Adaptivni sistem pomoći za duga svetla automatski prilagođava domet prednjih svetala u zavisnosti od udaljenosti od automobila ispred Vas ili od onih koji Vam dolaze u susret iz suprotnog smera. Inovativna LED dnevna svetla značajno povećavaju sigurnost čineći Vas uočljivijima ostalim učesnicima u saobraćaju.

Aktivni sistem pomoći pri zadržavanju kolovozne trake

Aktivni sistem pomoći pri zadržavanju kolovozne trake vibracijama na upravljaču upozorava vozača čim sistem prepozna da je vozilo nenamerno napustilo traku. To omogućava kamera smeštena sa unutrašnje strane prednjeg vetrobranskog stakla.

Tempomat za regulaciju razmaka DISTRONIC PLUS

Zasnovan na najnovijoj radarskoj tehnologiji. Ovaj je sistem pomoći efikasan način za prevenciju nezgoda. Tempomat za regulaciju razmaka koristi definisana podešavanja za regulaciju razmaka od vozila ispred kočeći dok se vozilo ne zaustavi (zavisno od situacije u saobraćaju).

Kočnica PRE-SAFE®

Inovativna kočnica PRE-SAFE® aktivira se kad prepozna opasnost od sudara sa vozilom ispred te šalje vizuelna i zvučna upozorenja vozaču kako bi ubrzala reakciju. Ako vozač ignoriše upozorenja, ona se upućuju po drugi put, a kočnica se aktivira kako bi smanjila brzinu. U slučaju opasnosti, ona može i u potpunosti zaustaviti automobil.

Sistem PRE-SAFE®

Sistem PRE-SAFE® može aktivirati preventivne mere u svrhu zaštite putnika u vozilu. To je omogućeno integracijom sa sistemom za pospešivanje kočenja BAS i elektronskim programom stabilnosti ESP®, čiji su senzori u mogućnosti da prepoznaju potencijalno opasne situacije u vožnji i prenesu te informacije elektronskim kontrolnim jedinicama u deliću sekunde.

Komfor koji pospešuje vožnju

Prijatno okruženje posebna je prednost za svakodnevne i duge vožnje. Povećani komfor doprinosi tome da se vozač bolje oseća i lakše koncentriše na vožnju. U svakom Mercedes-Benz vozilu, brojne fino usklađene mere povećavaju sigurnost, pomažući vozaču da održi mentalnu i fizičku izdržljivost za upravljačem.

Komfor sedenja

Brojna podešavanja vozačevog sedišta optimizuju komfor koji pospešuje vožnju. Među njima su sistem grejanja, klimatizacija sedišta i aktivna multikonturna sedišta.

PARKTRONIC

Ovaj sistem olakšava parkiranje i manevrisanje. Kombinovani  instrument pokazuje vozaču dovoljno veliko parking mesto i pokrete upravljača potrebne da se uparkira.

Navigacija

Uz pomoć savremene tehnologije mnogo je lakše postići poslovne ciljeve. Mercedes-Benz Vam nudi navigacione sisteme i potrebne informacije kako bi Vam omogućio da stignete brzo, sigurno i komforno.

[1]Naplaćuje se viša naknada, kod pojedinih modela dodatna oprema.