Mercedes-Benz

EQC

Uživajte u vožnji na električni pogon.

EQC 400 4MATIC: potrošnja el. energije u kWh/100 km (prosek): 21,5-20,1; emisije CO2 u g/km (prosek): 0 [1]

Sve ide u prilog novom modelu EQC.

Sa iznenađujuće velikim dometom, inteligentnom tehnologijom punjenja i Mercedes-Benz sistemom pomoći u vožnji EQC nam pruža potpuno novi doživljaj električne vožnje. 

• 421-462 kilometara - isključivo na električni pogon (NEDC)[1].

• 40 minuta, vreme punjenja na stanicama za brzo punjenje*.

• 0 grama emisija CO2 (prosek) 

* Vreme punjenja odgovara stanju 10-80% potpune napunjenosti pri korištenju stanice za brzo punjenje (DC) sa naponom 400 V, strujom najmanje 300 A.

Budućnost pripada električnom pogonu. I ljudskoj intuiciji.

Istražite potpuno novi doživljaj upravljanja i prikaza sa prirodnim, intuitivnim glasovnim upravljanjem, pametnim funkcijama i površinama osetljivim na dodir. 

EQC 400 4MATIC: potrošnja el. energije u kWh/100 km (prosek): 21,5-20,1; emisije CO2 u g/km (prosek): 0 [1]

EQC 400 4MATIC: potrošnja el. energije u kWh/100 km (prosek): 21,5-20,1; emisije CO2 u g/km (prosek): 0 [1]

Pregled svih podataka i činjenica o modelu EQC.

• 5.1 sekund od 0 do100 km/č

• 408 kW (KS)

Vožnja gotovo bez buke motora i glatko ubrzavanje zaduženi su za snažne emocije prilikom svake vožnje. Taj doživljaj se teško može objasniti rečima, ali zato može brojevima i činjenicama.

Ekološki balans modela EQC.

Novi EQC karakteriše moderan, odgovoran stil života. Njegova gotovo nečujna vožnja je prednost za sve u njegovoj blizini. Omogućava vožnju bez lokalnih emisija, a pored toga, više od 100 komponenti se proizvodi od materijala koji štede resurse. 

Pored toga, novi EQC je uspešno prošao sveobuhvatnu proveru uticaja na okruženje. Rezultat je potvrdio nadaleko poznati TÜV Süd. Provera uticaja na okruženje se bazira na ekološkom balansu pri čemu se uticaj vozila na okruženje istražuje tokom celokupnog životnog ciklusa, od dobijanja sirovina, preko proizvodnje i korišćenja, sve do recikliranja.

[1] Navedene vrednosti izračunate su pomoću propisanog mernog postupka. To su „izmerene vrednosti CO2 koje su dobijene ispitivanjem vozila u skladu sa NEDC-om” u smislu čl. 2. br. 1 uredbe Komisije (EU) 2017/1153. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na osnovu tih vrednosti. Potrošnja struje izračunata je na osnovu Uredbe 692/2008/EZ. Podaci se ne odnose na pojedino vozilo te ne ulaze u ponudu, nego služe isključivo za upoređivanje različitih tipova vozila. Vrednosti se razlikuju u zavisnosti od odabrane dodatne opreme.