Mercedes-Benz

G-Klasa.

Legenda, najnovija verzija.

Dobro došli na kraj sveta. Nova G-Klasa je već tamo. Ona je svuda. Nastavlja tradiciju automobila konstruisanog za najekstremnije uslove. Za razliku od većine, G-Klasa se oseća dobro tamo gde drugi automobili nikada neće ni stići. 

Jača od vremena.

Nekoliko inženjera u Štutgartu i Gracu pre mnogo godina razvilo je potpuno novu vrstu DNK: DNK terenskog vozila – kultnog, robusnog i gotovo neuništivog. Konstruisali su delove čije funkcije ispunjavaju svoj cilj baš kao i nekad. Komponente koje su generacijama stvarale sopstveni karakter. Oblikovali su dizajn koji je prkosio kratkotrajnim trendovima, ne robujući modi. Bezvremensko vozilo koje će postati legenda – jače od vremena.

Monolit probija svoj put.

Dina neumoljivo raste u visinu. Put preko peščanih divova može se samo naslutiti. Ali, nova G-Klasa ostaje ravnodušna. Prodire kroz teren stapajući se sa okolinom i postajući jedno sa prirodom. Snažno prolazi kroz pustoš, oblikuje prolaze u pustinji, kamenčić po kamenčić pomera planine – u pravom smislu reči. I onda se zaustavi. Uspela je! Veličanstveno savladava teren i slavi svoju nadmoć. To je njena svrha. To je u njenoj prirodi. To je njena DNK.

Ahoj.

G-Klasa uvek ide najkraćim putem. Čak i kroz vodu koja pršti za njom poput talasa koji zapljuskuje obalu. Legenda utire svoj put kroz rečno korito. Tamo gde ostali traže mostove, G-Klasa ide pravo. Zahvaljujući maksimalnoj dubini gaza od 70 cm, nova G-Klasa se stapa sa elementom. Sve dok vozač sa druge strane obale suvih stopala ne javi: kopno na vidiku!

Stabilan bočni položaj.

Čoveku zastaje dah. Pred nama su robusne geološke formacije i strme stene. Zahvaljujući niskom težištu, a samim tim i poboljšanim performansama u terenskoj vožnji, nagibi ne sputavaju novu G-Klasu pri upravljanju. Njena jedinstvena konstrukcija joj pomaže da nesmetano savlada i ekstremne nagibe – čak do 35°. Nagnut ostaje jedino horizont.

Lakši uspon nije moguć.

Pri vrhu se nagib znatno povećava. Vozilo zauzima krajnji položaj. Kroz vetrobransko staklo vidi se još samo nebo. A ono je sve bliže. Međutim, nova G-Klasa se penje dalje, savladjujući vrh na najtežem mestu. G-Klasa je već generacijama potpuno posvećena  svojim zadacima. Uspone do 45° savladava sa uobičajenom lakoćom da bi se sa druge strane mogla opušteno spustiti.

Bezgranična prostranstva.

Kao da je priroda kumovala bogatoj, prostranoj unutrašnjosti nove G-Klase. Zahvaljujući tome, vozilo garantuje najveći komfor čak i u najneudobnijem okruženju. Novi koncept prostora G-Klase primer je prostranosti i udobnosti za sve putnike. Dizajn unutrašnjosti je napravio kvantni skok napred. Ljubitelji slobode i neobičnog dizajna ovde će pronaći oboje.

Poboljšana, ali nepromenjena.

Postoje trenuci u kojima se čini da je vreme stalo. Čovek oseti tiho strahopoštovanje. G-Klasa je stvorena za takve trenutke. Nema dileme: ona je bezvremenska. To može zahvaliti svom karakterističnom dizajnu. Njen ugao gledanja ostao je isti. Pored toga što je vozilo gotovo u potpunosti izmenjeno. Tako je, na primer, nova G-Klasa proširena za više od 12 cm i produžena za 5 cm. Veća unutrašnjost omogućava puno veći komfor na osvajačkim pohodima svetom.

Postoje stvari od kojih ne odstupamo.

Nakon gotovo 40 godina došlo je vreme za odluke. Počevši od rukohvata – koji ostaje tamo gde jeste. Osim što je neophodan na terenu, značajan je za karakterističan dizajn unutrašnjosti. Deo je jedinstvene DNK G-Klase isto kao i rezervni točak, kvaka ili  pokazivač smera – ikonografija koja već generacijama definiše  markantan izgled G-Klase. Zadržana je i sklopka koja omogućava uspešno kretanje terenom – markantni tasteri blokade diferencijala. Inače se dosta toga promenilo: potpuno izmenjeni dizajn unutrašnjosti dostigao je novi nivo – najviši. Pritom govor dizajna i proporcije u unutrašnjosti nesumnjivo otkrivaju da je ovo G-Klasa: samouverena, kockasta, kultna.

Inteligencija na kvadrat.

Ko nema prirodnih neprijatelja na terenu, taj i na putu želi biti predvodnik. Nova G-Klasa oduševljava arhitekturom osovine sa preciznim vođenjem točkova i preciznim upravljanjem pa zbog toga osetno poboljšanim performansama na putu. Pored toga, mnogo sistema pomoći omogućava još više sigurnosti na putu. Intelligent Drive deo je serijske opreme koji pretvara luksuzno terensko vozilo u najinteligentniju G-Klasu svih vremena. A sve to u slučaju da se G-Klasi ponekad pruži prilika da se dokaže i izvan divljine.

Veliki prasak u gradu.

Ulica se topi. Ili je to sjajni sloj koji stvara fontana? Novom modelu Mercedes-AMG G 63 to je potpuno svejedno. Oduševljava svojim dizajnom spoljašnjosti. Izgled koji već u samom početku daje do znanja: ovde predvodim ja. Maska hladnjaka specifična za AMG, točkovi dimenzija 55,9 cm (22") dostupni u dodatnoj opremi te markantan AMG Performance izduvni sistem sa bočne strane kreiraju njegov atraktivan izgled. Pritom Mercedes-AMG G 63 ne pravi razliku između lave i asfalta. Njegove performanse uvek idu do granice. U terenskoj vožnji oduvek je bio nedostižan. Ali, zahvaljujući suverenim voznim karakteristikama, ovaj gigant terenske vožnje oduševljava i u gradu. To ga i van divljine čini kraljem – u džungli velegrada.

Gospodari svetom.

G-Klasa ne poznaje granice. Čak ni u unutrašnjosti. Iako se njen spoljašnji izgled promenio tek neznatno, unutrašnjost nove G-Klase postala je neprepoznatljiva. DNK ostaje ista i novom modelu Mercedes-AMG G 63: ugao gledanja terenskog vozila dolazi do izražaja i u unutrašnjosti. Pritom, u vozilu se nalazi više mesta za sve putnike. Novodizajnirana sedišta sa presvlakama od najfinije AMG ekskluzivne napa kože sa romboidnim šavovima i natpis „AMG” pružaju osećaj zaštićenosti, a funkcija masaže omogućava opuštanje, kako u gradu, tako i daleko od civilizacije.

Izuzetna pojava.

Džin nežno klizi između nizova visokih zgrada. Uprkos silnoj snazi, nova G-Klasa odlikuje se i znatno poboljšanim komforom u vožnji po putu. Samouverenost kojom se luksuzno terensko vozilo kreće gradom magično privlači poglede. Isto važi i noću: videti i biti viđen. Zbog toga nova G-Klasa raspolaže inovativnom svetlosnom tehnologijom. Prednja LED svetla visoke efikasnosti stvaraju prijatnu percepciju svetlosti sličnu dnevnom svetlu.

Hi, way.

Ko veruje da je nova G-Klasa samo na terenu u svom elementu, vara se. Na putu brzo postaje jasno da luksuzno terensko vozilo ne zna za kompromis. Zahvaljujući novorazvijenom oslanjanju AMG RIDE CONTROL i sportskom parametarskom upravljanju, novi Mercedes-AMG G 63 ostvaruje neverovatne performanse na putu. Dinamika i komfor na putovanju dostižu sasvim novi nivo, uzdižući uživanje u vožnji na potpuno novi nivo.