Mercedes-Benz

T-Klasa

Život postaje veliki.

Svestrana, atraktivna, sigurna.

Svestrani automobil za Vaše zahteve.  

Nova T-Klasa – stavlja i Vas i sebe u svoju klasu: otkrijte prvi mali premijum kombi iz Mercedes-Benz-a. Ovaj multitalent je Vaš idealan pratilac za svakodnevni porodični život i avanture u slobodno vreme. Radujte se prostranosti i funkcionalnosti, udobnosti i povezanosti, sigurnosti i kvalitetu.

Za porodice. 

Klizna vrata sa obe strane čine ulazak i izlazak iz vozila posebno sigurnim i lakim. Posebno kada su u vozilu deca koja ne mogu sama da vežu pojaseve, cenićete velike otvore vrata i adekvatnu visinu sedišta. 

Za izlete. 

Bez obzira da li imate dasku za veslanje, bicikle, ili prtljag za jednonedeljno putovanje: T-Klasa nudi čitav niz opcija za odlaganje zahvaljujući svojoj prostranosti i fleksibilnosti. 

Za svaki dan. 

T-Klasa ima sve što cenite kod Mercedesa. Impresionira ukupnim izgledom koji je i sportski i elegantan - dok i dalje pokazuje praktičnost koja se očekuje od malog kombija.

Kompaktna i moderna.

T-Klasa poseduje sve ono što najviše cenite kod Mercedes-Benz vozila.. Atraktivna spoljašnjost jasno nosi pečat Mercedes-Benz filozofije dizajna. Impresionira ukupnim izgledom koji je i sportski i elegantan – dok i dalje pokazuje praktičnost koja se očekuje od malog kombija.

Varijabilna i udobna.

Čim uđete u Mercedes-Benz T-Klasu, uživate u dobrom osećaju kao da ste već stigli na destinaciju: unutrašnjost nudi izbalansiranu kombinaciju udobnosti i prostora u kombinaciji sa najvišim stepenom kvaliteta. Dizajnirajte unutrašnjost prema Vašim ličnim željama i Vašem individualnom ukusu. Može se prilagoditi Vašim namerama sa istim nivoom fleksibilnosti i spontanosti. 

Vašem potpunom užitku u T-Klasi doprineće: 

Multifunkcionalni upravljač 

Ergonomski dizajniran multifunkcionalni volan Vam omogućava da intuitivno upravljate i kontrolišete mnoge funkcije vozila ne skidajući ruke sa volana. To uključuje kontrolu brzine/distance, kao i funkcije navigacije, telefoniranja i zabavnih sadržaja. Ukratko: povećana sigurnost i jednostavno upravljanje.

KEYLESS GO funckija za startovanje 

Pokrenite svoje vozilo jednostavnim pritiskom na dugme – bez potrebe da stavljate ključ u bravu. Uz KEYLESS-GO start funkciju, sve što treba da uradite je da imate ključ sa sobom unutar vozila. To Vam štedi vreme i možete odmah započeti svoje putovanje.

MBUX multimedijalni sistem sa DAB-om 

Uživajte u eleganciji i inteligenciji digitalnog i intuitivnog multimedijalnog sistema uz MBUX (Mercedes-Benz User Experience) u kombinaciji sa prednostima digitalnog radio prijema preko DAB-a.

Paneli na vratima i instrument tabli od NEOTEX kože (opciono dostupna oprema)

Inovativni NEOTEKS na panelima vrata i instrument table kombinuje izgled nubuk kože i visokotehnološkog neoprena. 

Presvlake od veštačke kože ARTICO / MICROCUT mikrovlakana (opciono dostupna oprema)

Imitacija ARTICO kože je skoro jednako elegantna po svom izgledu kao i prava koža, a i veoma je izdržljiva. Svojstva koje deli sa MICROCUT tkaninom: elastičnost i vazdušna propustljivost. (Opciono dostupna oprema).

Dizajn

Funkcionalnost u elegantnom pakovanju.

Spoljašnost T-Klase će Vas odmah impresionirati – ovde se savršenstvo forme i ljubav prema detaljima susreću sa praktičnošću. Obe linije opreme, Style i Progressive, veliki izbor boja i točkova daju puno opcija u pogledu prilagođavanja. Ovaj raspon dizajnerskih rešenja je jedinstven za jedan vrhunski mali kombi.

Najvažnije karakteristike opreme:

✓ Rešetka hladnjaka sa centralno postavljenom Mercedes zvezdom i tri hromirane  lamele visokog sjaja

✓ Klizna vrata levo i desno

✓ LED farovi visokih performansi (opciono dostupna oprema)

✓ 43,2 cm (17-inčni) točkovi od lake legure sa 5 duplih kraka (opciono dostupna oprema)

Vrhunska unutrašnjost – udobna unutrašnjost.

Čim uđete u T-Klasu, uživate u dobrom osećaju kao da ste već stigli na destinaciju. Ukrasni elementi, presvlake i paneli na vratima naglašavaju vrhunski ambijent unutrašnjosti. Ovde moderna prefinjena struktura ekskluzivnog NEOTEX materijala kombinuje izgled i osećaj nubuk kože i visokotehnološkog neoprena.

Atraktivna u standardnom paketu opreme, individualno prilagodljiva.

Čak i u verziji sa standardnom opremom, T-Klasa odiše prijatnom atmosferom koja je tipična za Mercedes-Benz. Sa linijama opreme Style i Progressive podižete standard za još jedan nivo: ili dinamično urbano ili stilski elegantno. 

T-Klasa Style 

Veliki prostor za porodice i hobije – u kombinaciji sa nepogrešivim Mercedes-Benz dizajnom: stil T-Klase Vas prati tokom vaših svakodnevnih rutina i avantura. Savršeno balansira visok stepen funkcionalnosti, izuzetnu udobnost i atraktivne dizajnerske akcente. Model koji privlači poglede i koji Vas prati u svakoj situaciji. 

T-Klasa Progressive 

T-Klasa Progressive ne fascinira samo svojom funkcionalnošću već i svojim elegantnim izgledom i svako putovanje čini lepšim. Zahvaljujući svom svestranom karakteru pruža sve što očekujete ili zahtevate od malog premijum kombija. Spremna za Vas i razne životne izazove.

Jedinstvena kao što si i ti.

Prilagodite T-Klasu prema sopstvenom ukusu: izbor boja, naplataka, presvlaka i dekorativnih elemenata je bez premca. I tako T-Klasa postaje Vaša sopstvena T-Klasa.

Udobnost

Čudesno impresivan prostor.

Kompaktan, prostran, svestran: T-Klasa je savršena za Vaš aktivan životni stil. Unutrašnjost vozila pruža dovoljno prostora za porodicu, prijatelje, torbe za nabavku i sportsku opremu. Sa digitalnim multimedijalnim sistemom MBUX sa intuitivnim upravljanjem, uživate u praktičnom povezivanju i podršci inteligentnih sistema pomoći.

Najvažnije karakteristike opreme:

✓FOLD & LOAD zadnje sedište, deljivo u odnosu 1/3 prema 2/3 

✓ Active Parking Assist (opciono dostupna oprema) 

✓ THERMOTRONIC automatska kontrola klime (opciono dostupna oprema)

✓ Sedište vozača, podesivo po visini sa lumbalnom potporom (opciono dostupna oprema)

Intuitivna jednostavnost upotrebe.

Multimedijalni sistem MBUX donosi informacije, zabavu i povezanost u unutrašnjost vozila na izuzetno estetski način. Sa multifunkcionalnim volanom, možete udobno upravljati MBUX-om i mnogim funkcijama vozila pomoću tastera za kontrolu na dodir, bez skidanja ruku sa volana. Opciono dostupna glasovna kontrola preko „Hey Mercedes“ posebno olakšava rad MBUX-a.

Velika količina prostora za sve što život donese.

Dobar je osećaj biti u mogućnosti da spontano reagujete na život. Vikend odlazak na more ili planine na brzinu? Kolica i sportska oprema se lako mogu smestiti. Sedišta za petoro kod kojih se sedišta pozadi lako sklapaju dokazuju svoju vrednost u svakodnevnoj upotrebi. Bilo da putujete sa porodicom ili prijateljima, nosite kofere, skuter ili bicikl – sa T-Klasom ste spremni za svaku priliku.

Neke od karakteristika fleksibilne unutrašnjosti: 

• Polica prtljažnika 

• Spojnica za prikolicu sa fiksnom glavom (opciono dostupna oprema) 

• Mreža za prtljag (opciono dostupna oprema) 

• Krovni deo sa integralnim osnovnim nosačem (opciono dostupna oprema)

Sigurnost

Podrška za veću bezbednost i kompetentnu vožnju i parkiranje.

Kada je podrška u pitanju, možete mnogo očekivati od T-Klase: sistemi pomoći pretvaraju Vaše vozilo u pouzdanog partnera za svakodnevne obaveze, izlete ili duga putovanja. Zahvaljujući sedam standardnih vazdušnih jastuka, putnicima je obezbeđena najbolja moguća zaštita. Udobno oslanjanje nudi impresivne karakteristike upravljanja.

Bezbednije na putu zahvaljujući pouzdanoj podršci.

Savremeni sistemi pomoći u T-Klasi ne samo da povećavaju bezbednost – oni daju dragocen doprinos pomoći vozačima i održavanju njihove spremnosti za volanom. 

Tu spadaju: 

✓ Active parking assist 

Active Parking Assist sistem može Vam pomoći kako u potrazi za parking mestom, tako i pri uparkiravanju i napuštanju istog. Ako prođete pored parking mesta, sistem će Vam pomoći da utvrdite da li je parking mesto odgovarajuće. Nakon što aktivirate Active Parking Assist sistem, birate da li želite da parkirate okomito ili paralelno u odnosu na put pre nego što vozilo preuzme upravljanje. (Posebna oprema)

✓ Active brake assist 

Active Brake assist sistem može Vam, na primer, pomoći da sprečite nezgode sa vozilima ispred Vas ili pešacima, ili da minimizirate posledice takvih udesa. Ovo povećava i Vašu bezbednost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

✓ Highbeam assist 

Highbeam Assist sistem automatski uključuje i isključuje duga svetla u skladu sa situacijom u saobraćaju i na taj način oslobađa vozača od potrebe da manuelno to radi. Sistemom upravlja kamera iza vetrobranskog stakla koja konstantno registruje saobraćajnu situaciju ispred vozila. (Posebna oprema)

✓ Active lane keeping assist 

Active Lane Keeping Assist sistem može pomoći u sprečavanju nesreća zbog nenamernog napuštanja trake kojom se vozilo kreće. Ako sistem detektuje da je vozilo nenamerno izašlo iz svoje trake, upozorava vozača pulsirajućom vibracijom volana . Ovo podstiče vozača da se vrati u svoju traku.

✓ Trafic sign assist 

Traffic Sign Assist sistem Vam olakšava praćenje ograničenja brzine i drugih saobraćajnih propisa. Može da otkrije ograničenja brzine i ograničenja preticanja, kao i dodatne informativne znakove kao što su ograničenja koja su primenljiva samo po kiši, a zatim da ih prikaže na instrument tabli. Takođe detektuje ukidanje ograničenja brzine. Pored toga, upoređuje prepoznate saobraćajne znakove sa podacima navigacionog sistema. U zavisnosti od opreme vozila, sistemi vozila mogu da usvoje trenutno ograničenje brzine pritiskom na dugme. (Posebna oprema) 

✓ ATTENTION ASSIST 

Sistem ATTENTION ASSIST može Vam dati pravovremeno upozorenje o umoru i pospanosti. Sistem može doprineti bezbednosti na putu, posebno kada vozite noću i na dužim putovanjima. Displej ATTENTION ASSIST se pojavljuje na instrument tabli između obrtomera i brzinomera.

✓ Blind spot assist 

Uz Blind Spot Assist sistem, uživaćete u bezbednijoj vožnji, posebno kada menjate voznu traku. Koristi radarsku tehnologiju za nadgledanje područja koje nije pokriveno Vašim spoljnim retrovizorima. Pomoću vizuelnih i zvučnih upozorenja, može Vas upozoriti na potencijalni bočni udar sa drugim učesnicima u saobraćaju.

Upakovana podrška.

Vozite bezbednije, parkirajte i manevrišite sa većom samouverenošću: paketi sistema pomoći pružaju Vam mnoge praktično povezane sisteme i funkcije podrške. 

Tu spadaju: 

• Podrška za ulazak i izlazak sa parking mesta

Sa ovim paketom imate izbor: sami parkirate vozilo ili mu prepustite da samo to uradi. Ova podrška počinje traženjem i izborom parking mesta. Kada se pronađe parking mesto, možete sa sigurnošću manevrisati zahvaljujući kameri za vožnju unazad ili Vam u tome može pomoćI I Active Parking Assist sistem.

 Uključeno kao standardna oprema – za bezbedno, opušteno iskustvo vožnje.

Paket aktivne bezbednosti uključuje 4 sistema za pomoć vozaču koji mogu da Vas oslobode opterećenja i učine vožnju bezbednijom. To su Active Brake Assist, Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist i Speed Limit Assist, ili u kombinaciji sa navigacionim paketom, Traffic Sign Assist.

Najbolja moguća zaštita na svim sedištima.

Standardna oprema T-Klase uključuje sedam vazdušnih jastuka. Pored vazdušnih jastuka za vozača i suvozača, središnji vazdušni jastuk kao i bočni jastuci za grudni koš i jastuci na prozorima napred i pozadi, mogu doprineti smanjenju rizika i težine povreda u slučaju sudara.

Tehnički podaci

Uživanje u vožnji bez obzira na rutu.

T-Klasa nudi impresivnu manevarsku sposobnost, agilnost i dobre karakteristike upravljanja - a samo upravljanje je znatno jednostavnije pogotovo ako se u obzir uzme njena veličina. Zahvaljujući podešavanju oslanjanja tipičnom za Mercedes-Benz, uživate u izuzetno udobnom, stabilnijem i sigurnijem iskustvu vožnje kojim se lako može kontrolisati čak i u izazovnim situacijama.

Tehnički podaci:

✓ Varijante motora
✓ Dimenzije

Ekonomičan i moćan.

Pogon za svaki Vaš zahtev: birajte između dva benzinska i dva dizel motora. Uvek štedljiv, otporan na habanje i ekonomičan.

Kompaktan spolja, prostran iznutra.

Što se tiče prtljažnog prostora, T-Klasa pokazuje svoje prednosti kao vrhunski mali kombi sa puno prostora za prtljag, od vrhunskih i robusnih materijala, a tu su i zadnja sedišta koja se mogu preklopiti veoma brzo i lako. Zahvaljujući velikim vratima prtljažnika u kombinaciji sa niskim pragom za utovar možete lako odložiti kolica, bicikle i boksove za pse – a i pas može da uskoči bez napora.